هزینه دادخواست مهریه برای تنظیم، ثبت، دادرسی و تمبر.

هزینه دادخواست مهریه (تنظیم، ثبت، دادرسی، تمبر) – 1404

دسته بندی :

برای مطالبه مهریه، تقسیط، بخشش و یا اعسار آن، لازم است هزینه‌های تنظیم دادخواست، ثبت پرونده و مراحل دادرسی پرداخت شود. حال با توجه به تغییرات تعرفه‌های قضایی در سال 1404، اگر قصد پیگیری دعاوی مهریه از طریق مراجع قضایی را دارید، آگاهی از هزینه دادخواست مهریه، ضروری است. از این رو در ادامه جزئیات هزینه‌ها، مدت زمان لازم برای تنظیم دادخواست و شیوه پرداخت آن را بررسی خواهیم کرد.

به منظور اطلاع از هزینه دعاوی مهریه و دریافت مشاوره تخصصی از وکیل، با شماره 09124094606 تماس حاصل کنید.

جهت سهولت شما در مطالعه این محتوا ، هزینه های انواع دادخواست مهریه را در جدول زیر آماده کردیم. همچنین توضیحات کامل نیز در ارتباط با تک تک موضوعات در پایین جدول ذکر شده است.

موضوع چکیده محتوا
هزینه دادخواست مهریه شامل تنظیم دادخواست (500,000 تومان)، ثبت در دفاتر قضایی (63,000 تومان)، دادرسی (2.5% تا 5.5% ارزش مهریه بر اساس مرحله).
هزینه تنظیم توسط وکیل 500,000 تومان؛ وکیل با تسلط بر قوانین، شانس موفقیت را افزایش داده و از رد دادخواست جلوگیری می‌کند.
هزینه تعدیل اقساط مهریه 500,000 تومان؛ نیاز به مستندات مالی دقیق و تناسب اقساط با درآمد دارد (فقط برای مهریه عندالاستطاعه).
هزینه اعسار مهریه 500,000 تومان؛ تنظیم دقیق دادخواست می‌تواند منجر به تقسیط یا عندالاستطاعه شدن مهریه شود.
هزینه ثبت دادخواست 63,000 تومان در سال 1404؛ امکان تخفیف تا 30% با دادخواست اعسار در صورت ناتوانی مالی.
هزینه دادرسی مهریه 2.5% (مهریه تا 20 میلیون)، 3.5% (بالای 20 میلیون)، 4.5% (تجدیدنظر)، 5.5% (فرجام‌خواهی) + 2,000 تومان هر برگ دادخواست.
هزینه اجرای مهریه 5% ارزش مهریه (نیم‌عشر دولتی)؛ در صورت انصراف زن، قابل بازگشت است.

هزینه دادخواست مهریه در سال 1404 چقدر است؟

هزینه دادخواست مهریه بر اساس ارزش مالی آن، میزان پیچیدگی پرونده و تشریفات قانونی مورد نیاز تعیین می‌شود. در ادامه، نگاهی اجمالی به این هزینه‌ها خواهیم داشت:

  • هزینه تنظیم دادخواست توسط وکیل متخصص : 500,000 تومان.
  • هزینه ثبت در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی : 63,000 تومان.
  • هزینه دادرسی : 2.5% – 5.5% مقدار مهریه.
هزینه دادخواست مهریه در سال 1404.
هزینه دادخواست مهریه بر اساس مبلغ مورد مطالبه و تعرفه‌های قانونی محاسبه می‌شود.

هزینه تنظیم دادخواست مهریه توسط وکیل

حق‌الزحمه وکیل برای تنظیم دادخواست مهریه، 500 هزار تومان است. تسلط وکیل بر قوانین به‌روز و رعایت اصول نگارش حقوقی، باعث می‌شود که احتمال رد دادخواست توسط دادگاه به حداقل برسد، شانس موفقیت پرونده افزایش پیدا کند و هزینه‌های اضافی (در اثر تاخیر دادرسی یا رد) به فرد تحمیل نشود.

هزینه وکیل طلاق ، شامل خدماتی مثل مشاوره حقوقی، جمع‌آوری مدارک لازم، نگارش دادخواست، شرکت در جلسات دادگاه و مذاکره با طرف مقابل می‌شود. به همین دلیل، سپردن پرونده طلاق به یک وکیل متخصص از همان ابتدا نه تنها استرس و فشار روانی شما را کم می‌کند، بلکه از اشتباهات حقوقی جدی و غیرقابل جبران هم جلوگیری خواهد کرد.

هزینه دادخواست تعدیل اقساط مهریه

هزینه تنظیم دادخواست تعدیل اقساط مهریه توسط وکیل 500,000 تومان است. باید توجه داشت که کوچکترین اشتباه در تنظیم دادخواست، ممکن است منجر به رد یا تاخیر در رسیدگی به آن شود. از این رو، سه نکته مهم زیر را در نظر داشته باشید:

  1. تعدیل اقساط مهریه فقط برای مهریه عندالاستطاعه امکانپذیر است.
  2. ارائه مستندات مالی دقیق برای اثبات تغییر وضعیت فرد، ضروری است.
  3. مبلغ پیشنهادی باید متناسب با درآمد فعلی و هزینه‌های ضروری زندگی باشد.

هزینه دادخواست اعسار مهریه

هزینه تنظیم دادخواست اعسار مهریه توسط وکیل، 500 هزار تومان است. با این وجود، برخی افراد فکر می‌کنند گفتن عبارت “پول ندارم” کافی است و با تنظیم اشتباه دادخواست، منجر به رد آن می‌شوند. در حالی که اگر دادخواست شما قوی باشد، حتی ممکن است دادگاه مهریه را عندالاستطاعه اعلام کرده و یا اقساط طولانی مدت برای پرداخت آن تعیین کند.

مدت زمان آماده سازی دادخواست مهریه توسط وکیل چقدر است؟

بسته به پیچیدگی پرونده و مدارک در دسترس، وکیل برای تنظیم دادخواست مهریه به 1 الی 5 روز کاری زمان نیاز دارد. این زمان به بررسی شرایط مهریه، پیش‌بینی دفاعیات طرف مقابل، تنظیم دادخواست با فرمت قضایی و ویرایش نهایی آن، اختصاص داده می‌شود.

با آگاهی از هزینه وکیل خانواده و سپردن پرونده به او، دیگر لازم نیست نگران اتلاف وقت، بروز اشتباهات حقوقی یا پرداخت هزینه‌های اضافی باشید. چراکه وکیل فرآیندهای قانونی را به صورت حرفه‌ای و بی‌نقص پیش برده و از حقوق شما به بهترین شکل دفاع می‌کند.

مدت زمان آماده سازی دادخواست مهریه توسط وکیل.
در صورت اثبات عدم توانایی مالی، امکان تقسیط یا معافیت از هزینه دادخواست مهریه (دادرسی) وجود دارد.

نحوه پرداخت هزینه دادخواست مهریه

شیوه پرداخت هزینه، کاملا تابع توافق بین وکیل و موکل است. برخی وکلا هزینه را پس از اتمام دادخواست و برخی به صورت پیش‌پرداخت دریافت می‌کنند. لذا همواره چندین جلسه مشاوره با وکیل برای تنظیم دادخواست و شرایط پرداخت آن، در نظر گرفته خواهد شد.

بهترین وکیل برای تنظیم دادخواست مهریه کیست؟

وکلای موسسه حقوقی دادمند، با سال‌ها تجربه تخصصی در حوزه حقوق خانواده، به عنوان بهترین وکلای تنظیم دادخواست مهریه شناخته می‌شوند. چراکه با تسلط کامل بر آخرین تغییرات قانونی، تخمین شانس موفقیت پرونده، برآورد واقعگرایانه هزینه‌ها و ارائه بهترین راهکار بر اساس شرایط موکل، احتمال موافقت با دادخواست را به حداکثر می‌رسانند.

هزینه ثبت دادخواست مهریه

بر اساس آخرین تعرفه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در سال 1404، هزینه ثبت دادخواست 63,000 تومان است. البته در صورتی که فرد توانایی پرداخت هزینه‌های مربوطه را نداشته باشد، می‌تواند با تقدیم دادخواست اعسار، تا 30% هزینه کمتری به دفاتر پرداخت کند.

هزینه ثبت دادخواست مهریه
در صورت تقدیم دادخواست مهریه همراه با دعوای طلاق، هزینه دادخواست مهریه و دعوای طلاق جداگانه محاسبه می‌شود.

هزینه دادرسی دادخواست مهریه

هزینه دادرسی دعاوی مالی نظیر مهریه، بر اساس میزان خواسته و تعداد برگ‌های دادخواست محاسبه می‌شود. در لیست زیر، هزینه دادرسی در مراحل مختلف را بررسی می‌کنیم:

  • بهای هر برگ از دادخواست : 2 هزار تومان.
  • هزینه دادرسی در مرحله بدوی (حداکثر مهریه 20 میلیون تومان) : 2.5% ارزش مهریه.
  • هزینه دادرسی برای مرحله بدوی (مهریه بیش از 20 میلیون تومان) : 3.5% ارزش مهریه.
  • هزینه دادرسی برای مرحله تجدیدنظر و واخواهی : 4.5% ارزش مهریه.
  • هزینه دادرسی در مرحله فرجام‌خواهی، اعاده دادرسی، اعتراض ثالث : 5.5% ارزش مهریه.

هزینه صدور اجراییه مهریه در دفترخانه

بر اساس مقررات، هزینه اجرای مهریه برای بانوان، مبلغی معادل 5% کل مهریه (نیم عشر دولتی) است. اما اگر زن به هر دلیلی (بخشش، سازش، انصراف از ادامه فرآیند) از دریافت مهریه منصرف شود، این هزینه به او بازگردانده خواهد شد.

سوالات متداول در رابطه با هزینه دادخواست مهریه

1- اعسار زوج و زوجه از پرداخت هزینه دادرسی مهریه ممکن است؟

بله. بر اساس ماده 504 الی 514 قانون آیین دادرسی مدنی، هر یک از زوجین در صورت عدم توانایی مالی می‌توانند درخواست اعسار از هزینه دادرسی دهد. فرد می‌تواند با در دست داشتن مدارکی اعم از فیش حقوقی، صورت حساب بانکی، مدارک قبض‌های معوقه و استشهاديه محلی، دادخواست اعسار خود را به دادگاه تقدیم کند.

2- قانون جدید هزینه دادرسی مهریه چیست؟

درخواست اعسار از هزینه دادرسی برای زوجین، در صورتی که تمکن مالی نداشته باشند، امکانپذیر است. ارائه دادخواست اعسار رایگان بوده و اگر مدارک فرد کامل باشند، معمولاً دادگاه در همان جلسه اول، آن را بررسی خواهد کرد.

3- هزینه به اجرا گذاشتن مهریه چقدر است؟

هزینه‌های به اجرا گذاشتن مهریه شامل هزینه‌های ثابت قانونی (نیم‌عشر ارزش مهریه) و هزینه‌های متغیر اعم از حق‌الوکاله وکیل، کارشناسی، آگهی، ابلاغ و توقیف اموال است. از این رو برای محاسبه دقیق هزینه‌ها، مخصوصا در مهریه‌های سنگین، حتما از وکیل خانواده سعادت آباد، مشاوره‌های لازم را دریافت کنید.

 

در این محتوا به بررسی کامل هزینه دادخواست مهریه و معرفی بهترین وکلا برای تنظیم آن پرداخته شد. آیا از کیفیت مطالب ارائه شده رضایت داشتید؟

5/5 - (1 امتیاز)